Åbent idag: 12-17 | Kalender | Kontakt | Nyhedsbrev | Presse | english
tir 19. - fre 22. sep 2017

Kreativ

Workshop med performancegruppen Global Stories

INVITATION TIL GRATIS OG 'EKSKLUSIV' WORKSHOP PÅ
GL. HOLTEGAARD
 
Kunsthallen Gl. Holtegaard inviterer elever på gymnasiale uddannelser til at gå i dybden med store, aktuelle emner, der ligger i kølvandet på Danmarks rolle som kolonimagt. Tænk, føl, reflekter, diskuter og lær!
 
I dagene 19. - 22. september arbejder performancegruppen Global Stories og Gl. Holtegaard med gymnasieelever i et stort anlagt rollespil. Global Stories, ved instruktør Ditte Maria Bjerg og skuespiller Morten Nielsen, producerer research-baseret scenekunst og udforsker socio-politiske realiteter og dilemmaer i vores verden. På Gl. Holtegaard vil de med udgangspunkt i den aktuelle udstilling Kolonihistorier – magt og afmagt inddrage eleverne i workshops, der rejser og diskuterer spørgsmål som  oprør, diskrimination og historiens præg på nutiden. 
 
Workshoppen er tværfaglig og inddrager fagene; historie, samfundsfag, dansk og billedkunst.
 
Udstillingen på Gl. Holtegaard Kolonihistorier – magt og afmagt kaster lys over Danmarks rolle som kolonimagt. I 2017 markerer Danmark 100-årsdagen for salget af De Dansk Vestindiske Øer til USA. Spørgsmål om undskyldning eller ej har fyldt meget i mediebilledet, men der er mange flere og komplekse diskussioner at tage fat på.
Udstillingen på Gl. Holtegaard er todelt og præsenterer dels historiske værker, der tematisk og motivisk har relation til øerne og Danmark som verdens syvende største slavehandelsnation, dels danske og internationale samtidskunstværker, der problematiserer emner som nationalidentitet, race og diskrimination. Emner, der er højaktuelle i dag.
 
Praktik
Workshoppen er gratis, tilmelding påkrævet. Bemærk, der er kun plads til to klasser pr. dag i fire dage (19. - 22. september 2017 kl. 10-15).
Workshoppen er berammet til fem timer på Gl. Holtegaard.
Tilmelding
Ring eller skriv til formidlingsansvarlig Ida Leisner: 45 80 08 78 / idle@rudersdal.dk for tilmelding og yderligere oplysninger. Husk at skrive, hvilken dag I kunne tænke jer at komme i perioden.
Tilmelding senest den 1. september.
 

Attemosevej 170 | 2840 Holte | +45 45 80 08 78 | gl-holtegaard@rudersdal.dk