Åbent idag: 12-17 | Kalender | Kontakt | Nyhedsbrev | Presse | english
fre 17. aug - søn 4. nov 2012

FRANÇOIS BOUCHER

Fragmenter af et verdensbillede

François Boucher er en af de mest fejrede og populære, franske kunstnere gennem tiderne. Som hofmaler under Louis XV blev han i løbet af 1750’erne Europas mest berømte maler, og hans umådelige værk er for eftertiden blevet synonym med en hel epoke – Det gamle regimes storhed, raffinement, følsomhed og fald.

 

Herhjemme gjorde Boucher sin indflydelse gældende på samtidens nordiske kunstnere gennem de værker, der i stort antal blev indkøbt til de kongelige slotte Christiansborg og Amalienborg. Den dag i dag fuldender dørstykker, gobeliner og loftsmalerier af Boucher den verdensberømte riddersal i Christian VIIs palæ på Amalienborg.

 

Gl Holtegaard blev opført som privat sommerbolig for Kgl. Hofbygmester Lauritz de Thurah i 1757. Netop på dette tidspunkt stod François Boucher på højden af sin karriere med talrige kommissioner til såvel det franske hof på Versailles som internationalt. Udstillingen repræsenterer således ikke alene en mulighed for at opleve Bouchers smukke værker. Den giver yderligere publikum lejlighed til at opleve en af kunsthistoriens største skikkelser i et autentisk landsted fra perioden og dermed få et unikt indblik i 1700-tallets verdensbillede.

 

François Boucher – Fragmenter af et verdensbillede præsenterer gennem tegninger, skitser og porcelænsfigurer hovedtrækkene i Bouchers produktion. Udstillingen består af over 90 værker indlånt fra en række offentlige og private samlinger i Frankrig, heriblandt fra Musée du Louvre. Udstillingen er tilrettelagt af den internationalt anerkendte Boucher ekspert Françoise Joulie fra Musée du Louvre i samarbejde med Gl Holtegaard.

 

HKH Prinsesse Marie er protektor for François Boucher – Fragmenter af et verdensbillede

 

Læs uddrag af omtaler og anmeldelser her:

 

Udstilling og det medfølgende katalog er støttet af

Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, A.P. Mortensen og Hustrus Legat, Augustinus Fonden, Flügger farver, Den Franske Ambassade, Den Ingwersenske Fond, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond, Nordea-fonden, Novo Nordisk Fonden, Oticon Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Sovende pige, c. 1743 
af François Boucher

Attemosevej 170 | 2840 Holte | +45 45 80 08 78 | gl-holtegaard@rudersdal.dk