Åbent idag: 12-17 | Kalender | Kontakt | Nyhedsbrev | Presse | english

GL. HOLTEGAARD

– kunsthal for ny og ældre kunst

Gl. Holtegaard er en kunsthal for skiftende udstillinger af ny og ældre kunst. Det er vores ambition at præsentere international kunst, der skaber oplevelser og eftertanke for et bredt publikum og bidrager til den æstetiske debat herhjemme.

Udstillingsprogrammet på Gl. Holtegaard rummer både bemærkelsesværdige, nulevende kunstnere og vigtige navne fra den klassiske kunsthistorie. Én gang om året kuraterer og producerer Gl. Holtegaard en gruppeudstilling med ny, international kunst. Vægten ligger her på kunstneriske medier som installationer og film og på etablerede kunstnere, der aldrig eller kun sjældent er blevet vist i Danmark. Dertil byder programmet hvert år på en stort anlagt udstilling med en klassisk kunstner. Takket være bidrag fra en række private fonde har det gennem årene været muligt at vise udstillinger med kunstnere som Egon Schiele, Camille Claudel, M.C. Escher og Ansel Adams.

Foruden programmet med skiftende udstillinger er Gl. Holtegaard i løbet af året ramme om en mangfoldighed af aktiviteter og arrangementer. Sommerhalvåret byder blandt andet på Kunstens dag, operaeftermiddag, havevandringer i Thurahs barokhave og efteråret den traditionsrige Æbledag, hvor havens æbler bliver høstet og publikum i alle aldre kan smage nypresset saft og andre æblespecialiteter. I forbindelse med hver udstilling er Gl. Holtegaard desuden vært for et program med foredrag og artist talks.

Gl. Holtegaard er opført i 1756-57 på tærsklen mellem adels- og borgerkultur. Huset fremstår i dag som et komplet anlæg med genetableret barokhave (2003-09) og store udendørs arealer. Husets særlige historiske kvalitet og de udendørs rammer kalder ofte på en høj grad af iscenesættelse af kunsten, der på Gl. Holtegaard uvilkårligt bliver bragt i dialog med en af de iscenesatte, historiske perioder i vores kultur. Mens flere udstillinger udfolder sig både indendørs og udendørs, så foranlediger kunsthallens arkitektur og historie hver gang til en unik dialog mellem tradition og fornyelse. Siden 1993 har Gl. Holtegaard været drevet hovedsageligt af private midler fra Breda-fonden.

Bamboo and Porcelain 
af Ai Weiwei
Gl Holtegaard, 2011

Attemosevej 170 | 2840 Holte | +45 45 80 08 78 | gl-holtegaard@rudersdal.dk